Cursus Valpreventie - 2023

Valpreventie: ‘In Balans’
Vallen is voor velen waarschijnlijk niet iets om dagelijks bij stil te staan. Maken jongeren al eens een buiteling, dan staan ze binnen de kortste keren weer op hun benen. Voor ouderen ligt dat anders. Een valpartij kan een hoop narigheid veroorzaken. Niet alleen in de vorm van lichamelijk letsel, variërend van blauwe plekken tot botbreuken, vallen kan je zelfvertrouwen aantasten. Bovendien kan een valongeluk leiden tot verlies van zelfstandigheid. Terecht dat veel ouderen angst hebben om te vallen.

Het goede nieuws is dat je zelf wat aan kunt doen! Hoe? Dat wordt in zes praktische bijeenkomsten haarfijn uitgelegd tijdens de cursus ‘In Balans’. Deze is bedoeld voor mensen vanaf plus minus 70 jaar, maar bent u jonger en heeft u interesse om mee te doen dan bent u van harte welkom. 

De cursus ‘In Balans’
Deze speciale cursus is bedoeld om spieren te versterken, de flexibiliteit te vergroten, alles met meer ontspanning te doen en vooral: om op de been te blijven. De cursus is weldaad voor iedereen, maar een regelrechte aanrader voor als u zich wat onzeker op de been voelt of vaker bent gevallen. Wat kunt u verwachten: U krijgt inzicht in de factoren die meestal een rolspelen bij het ontstaan van een valongeluk. Zo kan medicijngebruik van invloed zijn of problemen met het zien. Heel belangrijk is ook een verminderde conditie en balansvermogen. De cursus is zowel theoretisch, maar vooral praktisch ingericht. 

Data en Locatie:
In het najaar van 2023 zal deze cursus in Middelbeers worden gestart.
Woensdag 25 oktober, 1, 8, 15, 22 en 29 november
Tijden en locaties volgen zsm.

Kosten:
De kosten voor deze cursus bedragen € 15,-- (zijn kosten van het cursusboek).

Vragen en aanmelden:
Voor vragen en aanmelden kunt u contact opnemen met Corné Boot, Sportcoach van Oirschot in Beweging. U kunt hem bereiken via c.boot@wijzer-oirschot.nl of telefonisch via 06 - 204 41 685.

Contact

Oirschot in Beweging ism WIJzer Oirschot

Corné Boot

Inschrijven

Het maximum aantal inschrijvingen voor dit evenement is bereikt. Er zijn geen nieuwe inschrijvingen meer mogelijk.