Diabetes Challenge - 2023

Nationale Diabetisch Challenge - Oirschot 2023

Nationale Diabetes Challenge - Oirschot 2023

Bewegen is goed voor iedereen, maar helemaal voor mensen met diabetes of een verhoogd risico daarop. Regelmatig wandelen helpt diabetes te voorkomen. Heb je al diabetes? Dan helpt het jouw diabetes beter onder controle te houden. 

Wat is diabetes type 2
Diabetes type 2 wordt door veel mensen ook wel 'suikerziekte' of 'ouderdomssuiker' genoemd. Bij diabetes type 2 wordt je lichaam minder gevoelig voor insuline. Insuline is belangrijk, want het brengt glucose (suikers) van het bloed naar de cellen, waar het verbrand kan worden. Als er te weinig insuline opgenomen wordt in het lichaam, blijft er te veel suiker (glucose) in je bloed, vandaar dat veel mensen suikerziekte zeggen. Er zijn veel verschillende vormen van diabetes type 2. Het kan ontstaan door erfelijkheid of een ongezonde leefstijl.

Waarom is bewegen belangrijk?
Bewegen zorgt ervoor dat je lichaam weer gevoeliger wordt voor insuline. Gebruik je medicijnen? Dan is de kans erg groot dat je door regelmatig te wandelen minder medicatie nodig hebt. Er zijn zelfs voorbeelden van mensen die door bewegen helemaal van de medicatie af komen. Het is overigens altijd verstandig om aanpassingen in je medicatie wel in overleg met jouw arts of verpleegkundige te doen! 

Wekelijks wandelen in Oirschot
Sportcoach Oirschot, Dieetadvies Oirschot, WIJzer Oirschot en alle huisartsenpraktijken uit Oirschot en de Beerzen slaan ook dit jaar de handen ineen voor de succesvolle Nationale Diabetes Challenge (NDC). Het doel is om zoveel mogelijk mensen aan het wandelen te krijgen. Zowel mensen met, als zonder diabetes kunnen zich hiervoor aanmelden. Bewegen is namelijk goed voor ons allemaal. Gaat u de challenge met ons aan?

Datum en Vertreklocatie:
Wekelijks op donderdagmiddag om 14.00 uur met als vertrekpunt Wijzer-Oirschot (Oude Grintweg 3b)

Nationale Diabetes Challenge

Prijs: GRATIS

Contact

Oirschot in Beweging ism WIJzer Oirschot

Corné Boot

Foto Album

NDC - Oirschot 2023
Samen op weg naar de volgende challenge