NSW Oirschot 2023

Helaas ligt deze weer achter ons - september 2024 een nieuwe versie met nieuwe campagne

Sport geeft je een BOOST 

Het thema van de landelijke campagne is ‘Sport geeft je een boost!’ met als oproep ‘Ontdek het sportaanbod bij jou in de buurt!’. We gaan deelname aan sport en bewegen bevorderen door de positieve effecten ervan te benadrukken; dat speciale energieke, blije en motiverende gevoel dat vrijkomt na het sporten. De kans is groter dat mensen een sport blijven beoefenen als ze dit positieve gevoel ervaren. Door de inwoners van de gemeente Oirschot kennis te laten maken met verschillende sporten, neemt de kans toe dat ze een sport vinden die hem een ‘boost’ geeft. Gedurende de Nationale Sportweek is het perfecte moment om een nieuwe sport uit te proberen en dat speciale gevoel te ontdekken. Waar kan het beter dan bij jou in de buurt?!

 

Er zijn duidelijke verschillen in de boost die mensen ervaren tijdens het sporten. Onderzoek naar sportgedrag in Nederland (2022) laat zien dat sportdeelname, commitment, drempels, drijfveren en typen boost die mensen met name ervaren in de variëren per leeftijdsgroep: 5 tot 12-jarigen, 13 tot 18-jarigen, 19 tot30-jarigen, 31 tot 44-jarigen, 45 tot 64-jarigen en 65 tot 80-jarigen. De zes leeftijdsgroepen met bijbehorende drijfveren en typen boost vormen de leidraad in deze campagne.

Welke boost gaat jou de stimulans om te gaan en blijven bewegen: Fysieke boost; Emotionele boost; Mentale boost; Sociale boost; Creatieve boost of de Persoonlijke boost. Ga eropuit gedurende de NSW en ontdekt jou ‘boost’.